Fargerike hender som møtes i midten, global dignity day, gdd, gdd norge

Hva er Global Dignity Day? Litt om GDD og hvem som driver nettsiden nå.

Global Dignity Day er en merkedag som ble startet av ingen ringere enn vår kjære Kronprins Håkon. Dagen ble til med det formål å bidra til verdighetsbyggende veldedighetsarbeid hos barn, unge og voksne i Norge og i utenland.

Verdighet som handler om å vise respekt og oppføre seg ærverdig, høflig og hyggelig mot andre, er en viktig egenskap som dessverre ofte blir bortglemt i vårt travle moderne liv. Med automatiserte prosesser og mindre direkte menneskelig kontakt, kan man fort komme til å legge mindre vekt på de mellommenneskelige relasjonene.

Så neste gang du bestiller en taxi over mobilen, mat som blir levert på døren eller tar bussen, smil, si takk og sett pris på tjenesten han yter på dine vegne.

ofte stilte spørsmål om Global Dignity Day

Hvorfor Global Dignity Day?

Global Dignity Day ble startet for å være en ekstra dag i året der personer ble påminnet om hvor viktig det er å vise hverandre verdighet. Håper bak oppstarten av denne dagen, var at det ville ha smitteeffekt som fører til at det også andre dager i året, vises verdighet til hverandre.

Hvem stod bak Global Dignity Day?

Global Dignity Day ble startet av blant annet kronprins Håkon. Håkon startet dagen sammen med andre for å bevisstgjøre nordmenn og verden for øvrig på hvor viktig det er å vise hverandre respekt og verdighet.

Hvorfor ble det avsluttet?

Global Dignity Day sin virksomhet ble stengt i Norge grunnet manglende økonomiske ressurser til å opprettholde tilbudet. Dette legger heldigvis ingen hindre på GDD sitt internasjonale arbeid som stadig opprettholdes.

Hvem er det som drifter nettsiden nå?

Nettsiden driftes nå av Henrik Park. Han syntes at var alt for trist at det flotte arbeidet som ble utøvd av de som drev siden tidligere, skal gå til spille. Derfor har vi satt opp denne siden for å hedre det som var den norske avdelingen til Global Dignity Day. Siden har per i dag ingen affiliasjon med GDD, Global Dignity Day, kronprins Håkon eller noen andre som tidligere var knyttet til GDD.