Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Forbrukslån har egentlig ikke noe med forbruk å gjøre, men koblingen ble gjort fordi man så for seg at lån uten sikkerhet fort kan bli brukt på det man vil som noen trodde var forbruk. Dette er helt feil, og folk bruker forbrukslån på alt mulig. Forbrukslån er i dag ikke lån som har noe med forbruk å gjøre men heller fleksible lån som du selv kan bruke på det du selv vil.

Bolig

Flere og flere bruker forbrukslån til å kjøpe seg bolig. De får da lån fra banken på 85% av boligens verdi for deretter å ta opp forbrukslån for å dekke de resterende 15%. 15% er mye penger, så det blir fort ganske mye lån. Men, det er bedre å ta opp lån for å kjøpe seg bolig enn å leie i mange ord. Leie er så dyrt at du fort ikke får spart opp noe spesielt av penger.

Studier

Mange bruker forbrukslån på studier. Studier koster penger og ikke alle studier er dekket av lånekassa. Lånekassa tenker ført og fremst på hvor mange grader du får ut av studiet ditt. Ønsker du å få en master eller bachelor i et eller annet så er ikke det noe problem. Da er det bare å søke om penger fra lånekassen og du får penger på flekken. Ønsker du å studere til å bli grafisk designer eller pilot så blir det fort verre. Krever det du vil bli at du tar et sertifikat eller lærer i praksis? Da setter vanligvis lånekassa seg på beina og du får ikke muligheten til å studere det du vil. I Norge er derfor forbrukslån hjelp for deg som ønsker å gjøre det du vil.