Etisk-produserte møbler fra martinsen as

Dette innlegget skal handle om Martinsen AS. Martinsen AS er en møbelleverandør som produserer og anskaffer seg etisk produserte møbler av høy kvalitet fra Europa og Østen. Disse møblene blir så sendt til Norge, hvor de selges til distributører og møbelhus som selger møblene til privatpersoner i Norge.

Det som skiller Martinsen AS fra de andre møbelprodusentene, er deres øye for samfunnsansvar. Martinsen AS er en suksesshistorie, og møbelleverandøren har mangedoblet driftsinntekten sin de siste 20-årene.

Martinsen-familien, som startet opp møbe-lforretningen, har per i dag ekspandert sin forretning til å inkludere andre suksessfulle forretninger utenfor møbel-industrien med etiske foretningsmodeller. Blant annet den kjente garnprodusenten House of Yarn finnes under paraplyorganisasjonen til Martinsen-familien, nemlig Dalema Holding AS. Dalema Holding AS, omsatte i 2019 for akkurat under en og en halv milliard kroner.

Martinsen-familien sin store møbel-suksess, viser til at man kan gjøre det stort i forretningsverden, samtidig som man legger til rette for gode arbeidsbetingelser for de ansatte og iverksetter god klimapolitikk, og driver en etisk handelsvirksomhet.

Martinsen møbler – En etisk leverandør av kvalitetsmøbler

Martinsen AS bygger på tradisjonene til importselskapet Opal, som importerte glass, porselen og steintøy fra Østen til Oslo. Dag Leo Martinsen, tok over bedriften i 1998, og samkjørte bedriftene.

Utviklingen skjøt fart, og et fokusskifte over til import av møbler og interiør skulle vise seg å bli en suksessoppskrift for Dag Leo Martinsen. Siden den tid er Martinsen sine møbler blitt anerkjent i hele Norge for sin kvalitet og banebrytende & trendsettende design og utforming.

Hvorvidt etisk produksjon og handel er vært et fokus helt siden oppstarten, nevnes ikke på deres nettsider. Men de siste årene, er det i hvert fall vært et fokus på etiske handelspraksiser hos møbel-bedriften.

Det tilsier nok at møblene tilvirkes hos underleverandører som behandler sine ansatte rettferdig, og at materialene til møblene ikke kommer fra truede regnskoger og dyr.

Med en svært lønnsom forretning som hvert år leverer en fortjeneste på mange millioner kroner fra møbel-virksomheten, og flere titalls millioner kroner fra øvrige forretningsvirksomheter, kan man trygt si at Dag Leo og hans familie har klart å balansere etikk, bærekraft og lønnsomhet på en svært god måte. 

Dette applauderer vi de for, og vi ønsker de hell og lykke videre med sine forretningsvirksomheter. Vi i globaldignity.no, håper at etikk og bærekraft fortsetter å være et fokusområde for bedriften til Martinsen-familien, også inn i fremtiden.

Se noen av de flotte etisk-produserte møblene fra Martinsen

Sjeselong fra Martinsen
Sjeselong fra Martinsen
Chaiselong sofa fra Martinsen
Chaiselong sofa fra Martinsen
Pute fra Martinsen med davidstjerner og spennende farger, martinsen franklin pute
Her er en flott pute fra Martinsen, denne heter Franklin og fås kjøpt hos Unique Style

Lokal tilstedeværelse i tillverkningsland for god innsikt

For å kunne holde sine underleverandører ansvarlig på en enda bedre måte, har Martinsen lokaler og kontorer til stede i deres viktigste møbel-tilvirkningsland. Denne tilstedeværelsen gjør at de til enhver tid, har en god oversikt over de faktiske forholdene hos sine underleverandører.

De kan også rask gripe inn dersom noe skulle være kritikkverdig, og det er også svært lønnsomt å ha en lokal tilstedeværelse, ettersom det gjør at de kan fatte beslutninger på en mye mer effektiv måte.

En suksesshistorie som viser at kvalitets-møbler, etikk, verdighet og omsetning går hånd i hånd.

Martinsen er utvilsomt en moderne norsk suksesshistorie, som viser at man kan bli vellykket, og gjøre det bra, uten å la det gå på bekostning av de ansatte sine arbeidsforhold, sitt miljø og ikke minst vårt felles klima.

Vi er spente på å se hvilke møbler Martinsen lager fremover i tid. Vi er sikre på at de vil bli like lekre og spennende som dagens kolleksjon, samtidig som alle deres interessenter blir ivaretatt på en god og bærekraftig måte.

Dersom du ønsker å se Martinsen-møbler, sjekk ut Unique Style sin nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *