Forbrukslån og sikkerhet

Forbrukslån er lån som kan brukes på det du selv ønsker. En viktig del av denne handlefriheten er hva banken krever at du gjør med pengene. Banken stiller ingen krav til sikkerhet for forbrukslånene. Det er viktig. Når du ikke har sikkerhet trenger heller ikke banken passe på at du bruker pengene på en spesiell måte. Har du mye rom til overs på andre lån kan du også ta ut lån på andre eiendeler å bruke disse pengene slik du har lyst. Med andre ord så finnes det to måter å få lånt penger som du står fritt til å bruke selv.

Låne på sikrede objekter

Du kan enten ta opp et usikret lån, som vi ofte kalles forbrukslån, eller så kan du spørre om å få penger på et allerede usikret objekt eller sikret objekt. Det vil si at du da finner frem en nedbetalt gjenstand som du låner opp. De fleste banker låner ikke opp nedbetalte biler eller andre ting som registreres for bruk på vei. Dette fordi salgspantet de tar fester seg når salget gjøres. På denne måten er det lettest for bankene og heller øke lånet på huset eller på hytta. Her er det visse grenser på hvor mye du får lov til å låne opp, eller kan låne opp. Får du lov til dette får det et billig lån som er veldig bra. Problemet er bare at veldig få har muligheten til å gjøre dette. Du må eie for eksempel et hus i 10 år før du kommer i en slik mulighet.

Forbrukslån er ikke et dårlig alternativ til lån med sikkerhet

Mange mener at forbrukslån alltid er et dårlig alternativ til sikrede lån. Det er riktig at forbrukslån er dyrere et lån med sikkerhet. Dette fordi lån uten sikkerhet er dyrere enn lån med sikkerhet. Det er sikkerheten som trekker renten ned. Har du mye sikkerhet så tar banken ingen risiko. Hvis du ønsker 100.000 kroner og har et hus til 2 millioner kroner uten lån du kan stille i sikkerhet, så vet banken at de alltids kan selge huset. Ingen hus selger for 100.000 kroner. Dermed har du et meget billig lån.

Det beste med forbrukslån er at du bestemmer hvordan pengene kan brukes og at du kan få pengene uten sikkerhet. Hele poenget med forbrukslån er at du slipper å stille sikkerhet. Veldig mange av oss har ingen sikkerhet eller eiendeler av verdi som banken ønsker. Det er derfor forbrukslån er så populært. Alle som ikke har noe banker ser på som sikkerhet kan fortsatt få penger. Det er tusenvis av nordmenn som har sikret seg sin egen bolig eller leilighet fordi de har hatt mulighet til å låne seg til egenkapitalen uten å måtte bruke mange år på å spare. Forbrukslån er et gode vi alle burde bruke fornuftig. Trenger du økonomisk bistand søk råd hos forbrukslånsformidlere som Loans.no.